پلاریزیشن سل (Polarization Cell)
تجهیزات ایزولاسیون الکتریکی / پلاریزیشن سل:
موضوع دیگری که در سیستم حفاظت کاتدی اجتناب ناپذیر می باشد، این است که براساس استانداردهای رایج تمامی فلزات در یک سیستم حفاظتی می بایست از جهت الکتریکی به سیستم زمین یا ارت متصل گردد، که این امر با قواعد حفاظت کاتدی که در بالا به آن اشاره شد در تناقض می باشد. ابزار و تجهیزاتی در سیستم حفاظت مورد استفاده قرار می گیرد که در برابر شکل موج DC حفاظت کاتدی عایق است. در عین حال در برابر شکل موج AC و گذرا هادی بوده، لذا ضمن اینکه از هدر رفتن جریان DC حفاظت کاتدی جلوگیری می نماید، مشکلی برای اتصال تجهیزات به سیستم ارت بوجود نمی آورد. از جمله این تجهیزات پلاریزیشن سل ها هستند.
با توجه به اینکه سیستم ارتینگ مانند سازه های تحت حفاظت مدفون در خاک بوده و به طور معمول اجزای تشکیل دهنده سیستم ارتینگ بدون پوشش می باشند، موجب بوجود آمدن جریان نشتی و سرگردان زیادی در مجاورت سیستم حفاظت کاتدی می شود. که این امر موجب عدم کارایی و یا نقص در عملکرد سیستم حفاظت کاتدی می شود. برای رفع این مشکل از پلاریزیشن سل ها استفاده می گردد که وظیفه آن جلوگیری از عبور جریان حفاظت کاتدی به سیستم ارتینگ می باشد. عملکرد این تجهیز بدین صورت بوده که تا ولتاژ 1/5 الی 2 ولت در برابر عبور جریان از سیستم حفاظت کاتدی به سیستم ارتینگ ایزوله بوده و در صورت بروز خطا (رعد و برق، جریان اتصال کوتاه احتمالی و …) بر روی سازه تحت حفاظت مسیر جریان به سیستم ارتینگ را برقرار می نماید. پلاریزیشن سل ها به صورت سری در مسیر سازه تحت حفاظت و سیستم ارتینگ نصب می شود.
پلاریزیشن ها از دو الکترود از جنس فلز نیکل در داخل یک مایه اشباع شده KOH تشکیل شده اند و عملکردی مانند باتری ها دارند. پلاریزیشن سل ها بر اساس آمپراژهای مختلف ساخته شده و متناسب با طراحی انتخاب می گردند. که متداولترین نوع آنها 100، 50، 25، 10، 5 کیلو آمپر می باشد.